1000kitap Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?


57

Çoğu zaman okuduğumuz kitapların bir listesini oluşturmak istemişizdir. Özellikle bu kitap okuyan kitapseverler için bir ihtiyaç olarak kalmıştır. Ve bu kitapların içindeki beğendiğimiz iletiler, mesajlar yahutta kendimize göre yaptığımız yorumların da bir kaydının olmasını isteriz. İşte 1000kitap uygulaması tam size göre. NOT: 1000kitap uygulaması üzerinde kitap okunmaz, kitap okuma uygulaması değildir…

1000kitap Mobil Uygulaması Video Anlatım

1000kitap Mobil Uygulaması Yükleme

Öncelikle 1000kitap mobil kitap uygulamasını (Akıllı telefonlar için) android sistemlerde; Google Play Store’ den, ios-Apple sistemlerde ise App Store’ den indirmemiz gerekiyor. Bu uygulama, bilgisayar ortamında yani web sayfasında da vardır. Ancak mobil uygulamayı kullanmak daha keyifli ve basit, malum bilgisayarı her daim taşıyamıyoruz.😒

2019 yılındaki okumuş olduğum kitapların listesinin analizi, 2018 yılında okumuş olduğum kitapların analizi. Örneğin 69 kitap okumuşum 2019 yılında , 2018 yılında ise 65 kitap sayfa okuduğum görülmekte. Profil kısmına tıkladığımızda arka plan resmi, profil resmimiz, iletişim adreslerimiz, kişisel bilgilerimiz, varsa web adresi menüleri mevcut.

1000kitap Uygulamasında Menülerin Tanıtımı

Hakkımdakiler sayfası kısımda ise, 2020 yılı için hedeflerimiz. Daha önce okumuş olduğumuz kitapların listesi. Türlerine göre, edebiyat, roman, dünya klasikleri.. Yazarlarına göre. Okuyacağımız kitapların listesi, kütüphanemdeki kitapların listeleri. Beğendiğimiz kitaplar, yazarlar, okur sıralamaları, hakkımdakiler kısmı şeklinde. Duvar menüsünde ise, yapmış olduğumuz paylaşımların, iletilerin, alıntıların detaylı bir şekilde sayfası, kitabın adı ve yazarın adına kadar güzel bir şekilde yazılmış düzenlenmiş bir panel.

Herhangi bir kitap üzerindeki yapmış olduğumuz inceleme, yorumlar kısmı. Kitaplardan yapmış olduğumuz alıntıların tek tek listelenmesi, sayfa bazında, kitabın adı bazında, yazar bazında, analiz edilmiş. Daha öncesinden kendi fikrimizden doğan iletileri de burada ya da görüş, yorum, güncel konularla alakalı yorumlarımızı da burada yapabiliriz.

En alt kısımdaki profilden sonra bildirimler kısmına bakalım. Daha öncesinden kitaplar üzerine arkadaşlık yaptığımız kişilerin beğenileri mevcut. İletiler, paylaşım ve yorumları da anlık analizini burada, liste halinde izlenebilmekte.

Keşfet menüsü; bu siteye ya da uygulamaya yeni üye olanlar, yeni yeni paylaşımlarını yaptıkları içerikler, yükselenler, öne çıkanlar şeklinde buraya kaydedilmekte.

Arama çubuğu, en alt kısımda bulunur, örneğin Felsefe alanında bir içerik okumak istiyoruz. Bunlar bize hangi kitabı okuyabileyeceğimiz noktasında yol gösteriyor. Paylaşımlar, kitaptan yapılan alıntılar, bunlar daha çok, yükselenler kısmında anlık iletiler, en çok öne çıkanlar, ilgi görenler, en beğenilenlerin listesi oluşturulmuş.

Ana Sayfa Menüsü

En alt menüdeki ana sayfada ise tüm 1000kitap uygulaması kullanıcılarının yapmış oldukları anlık iletilerin burada paylaşımları gözükmektedir. Bunun yanında örneğin bir ileti paylaşmak istediğimizde, ileti kısmına giriş yapıp, hangi onu hakkında paylaşım yapmak istiyorsak, onu herhangi bir etiket ya da başlık altında buraya paylaşım yapabiliyoruz. Alıntı yapmak istediğimizde ise, hangi kitapsa o kitabın adını burada seçiyoruz. Sayfası, yayın evi, başlığı, hangi konuyu içeriyor ise o bilgiyi, yani kitaptaki alıntıyı buraya paylaşabiliriz.

Hedefimizi, yani kitap okuma hedefimizi burada güncelleyebiliyor, yeni yeni hedefler belirleyebiliyoruz. Bunun yanında sağ en üstte mesajlaşma butonu var. Burada kitapseverlerin kendi içindeki mesajlaşmalar, kitap tavsiyeleri noktasındaki düşünceleri mesajlar aracılığıyla bir başkasına iletebiliyorsunuz.

1000kitap uygulamasının yüzeysel analizini yaptım. Umarım kitap severler için bu uygulamayı bilmeyenler hakkında iyi bir paylaşım olmuştur. Bizi sosyal medya ve 👉 You Tube kanalımızdan takip edin. 😊

Her kitap değil, her yazar okunmaya değer.

Bunu Paylaş..!

Beğendin mi?

57

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.