İşinizi Kolaylaştırabilecek Enteresan İnternet Siteler:

İşinizi Kolaylaştırabilecek Enteresan İnternet Siteler


68

Bu yazı dizininde günlük hayatta işinizi kolaylaştırabilecek, enteresan siteler başlıklı yazıda, derlediğimiz bir kaç web sitelerinden bahsedeceğiz.

1. Content Samurai

Video hazırlama programı sitesi: https://www.contentsamurai.com/ Önce bir makale buluyorsunuz, tabi daha önce site üzerinden üye olup mail ile aktive ediyorsunuz. Sonrasında hiç bir downlaod (indirme) yapmadan site üzerinden yazacağınız veya bir yerden aldığınız makalenizi yapıştırıyorsunuz. Program size anahtar kelimeler üzerinden isteğinize göre video veya herhangi bir görsel online ortamdan otomatik yüklüyor. İsteğinize göre siz endi seslendirme yapıyorsunuz ya da robotik seslendirmeyi kullanıyorsunuz. Alt yazıyı da takip ederek seslendirmeniz otomatik video ile oynatılıyor. Üstelik onlarca arka fon müziği de mevcut.

Content Samurai (Enteresan Siteler)

NOT: Bir haftalık deneme sürümü ücretiz olup, farklı bir çok mail adresleriyle istediğiniz kadar video oluşturabilirsiniz. Ve videonuz hazır.

2. Enteresan Siteler; Articlerewritertool

Makale içeriği değiştirme, özgünleştirme sitesi: https://articlerewritertool.com/ Hızlıca yazmak istediğiniz ve bir yerden kopyaladığınız makalenin çalıntı olmadan daha özgün bir içeriğe dönüştürmek istediğinizde, yapmanız gereken; site üzerinde kopyala yapıştır yapmak. Sitenin çok kullanılan veya eş anlamlı kelimeleri değiştirmesi, size özgün bir içerik oluşturmaktadır.

NOT: Sadece İngilizce içerikli yazılar için kullanılabilir.

3. Draw

Çalışmalarınıza ekleyebileceğiniz, diyagramlar, grafikler, şekiller, şablon seçeneklerini rahatlıkla oluşturabilir, üye olmadan indirebilirsiniz. Excel bilgisi gerektirmeden, rahatlıkla yazınıza ekleme yapabilirsiniz. Türkçe kullanım seçeneği mevcuttur.

Draw.io Diyagram Oluşturma (Enteresan Siteler)

4. Wetransfer

www.wetransfer.com

Dilediğiniz her türlü verilerinizi, büyük dosyalarınızı karşı tarafa gönderebilirsiniz. Gönderiyi alan taraf bir hafta süreye kadar indirebilme hakkına sahip. Ücretsiz kullanım olup, kullanımda film, gezi, kültür, sanat vb. pek çok alanda içeriklerden haberdar olabilir, yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz.

5. Gutenberg

Ücretsiz e-kitap indirme, okuma sitesi.

  • Ücretiz E-Kitap kütüphanesidir,
  • 60 binden fazla kitap mevcuttur,
  • Siteye üye olmadan doğrudan kitaplarınızı indirebilirsiniz veya çevirim içi (doğrudan) okuyabilirsiniz,

6. Cambly

Online İngilizce öğrenme https://www.cambly.com/english?lang=tr sitesi. Ücretli olup, farklı zaman seçenekleriyle canlı olarak ingilizce öğrenebilirsiniz. Haftalık, gün içinde 30 dk. veya 15 dk. müsait durumunuza göre ücret tarifeleri vardır. Ayrıca İngilizce yeterlilik düzeyinize göre eğiticiler, yönlendirilir. İhtiyaca göre, örneğin iş ingilizcesi, okuma yazma, TOEFL, IELTS, sınavına yönelik kategorilerde öğrenme gerçekleştirilir.

7. Enteresan Siteler; freerice.com

Freerice.com, çok mantıklı düşünülmüş, enteresan sitelerden biri. İhtiyaç sahipleri için yardım yapma sitesi demek uygun sanırım. Kullanımı siteye giriş yapıp, üye olmadan size soruları soruları doğru cevaplarsanız, pirinç tabağını dolduruyorsunuz ve her dolan pirinç tabağından ihtiyaç sahiplerine katkınız olmakta. Yani elinizi cebinize atmadan bağış yapın, faydalı bir site.

Enteresan Siteler

8. Outline

Viral eklenti ayrıştırıcı olan www.outline.com da, reklamlardan rahatsız olmanız durumunda herhangi bir makale ya da haber içeriğine kolayca ulaşmak için, o içeriğin bağlantı yolunu (URL) bu site üzerine yapıştırdığınızda, yazı içeriğini rahatlıkla okuyabilirsiniz. Bu sayfa üzerine not da alabilir, ya da başkalarının notlarını okuyabilirsiniz. Bu site için üyelik gerekmiyor ve ücretsizdir.

9. This to that

Güncel hayatta, kişisel veya güncel işlerinizde yapıştırmak istediğiniz herhangi ögelerin nasıl yapıştırılacağı hakkında teknik yardımlar alabileceğiniz sempatik bir site. Örneğin kumaş bir parça üzerine metal, seramik üzerine cam nasıl yapıştırılır yardım istiyorsanız www.thistothat.com dan yardım alabilirsiniz.

10. Tempmail.com

Bir ürün tanıtımı, üyelik vb. web siteleri ziyaret ettiğinizde, mecburi üyelik istenen mail adresi için bir kereliğine onlarca oluşturabileceğiniz mail adresi sitesi. Devamlı kullandığınız e-posta adresinizi paylaşmak istemiyorsanız bu site www.tempmail.org üzerinden çok kez, mail adresi alabilirsiniz. Tek kullanımlık geçici e-posta hizmeti sağlar. Üstelik geçici olarak mailler için gelen kutusunu da kullanabilir, aktivasyon işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İstenmeyen e-postalardan uzak kalmak, ya da bir site sayfasında yorum yapmak için geçici bir adresi bu site üzerinden alabilirsiniz.

11. Rave.dj

İstediğiniz sesli ya da görüntülü verilerine ses efektleri verebilirsiniz. Youtube dan klipler çağırabilir, arka planda farklı remixler oluşturabilirsiniz. Dosya içeriklerinde montajlama yapabilirsiniz. Hazır dj programı elinizin altında.

12. Enteresan Siteler; www.howmanypeopleareinspaceright.com

En ilginç bulduğum ve ara ara bazen incelediğim enteresan siteler yazı serisinde farklı bir site; www.howmanypeopleareinspaceright.com sitesi uzayda kaç kişinin yaşadığını, uzaya ne zaman gittiklerini, ülkelerini, ve kariyerlerinin bilgilerine ulaşabileceğiniz bir site. Eğer siz de uzay bilimine ilgiliyseniz, tam size göre.

13. Enteresan Siteler; mynoise

www.mynoise.net web sitesi, içerik oluştururken ister arka planda ses oluşturmak, isterseniz yorulduğunuzda ruhunuzu dinlendireceğiz tabiattaki bir çok ses topluluğu. Bütünleşik ortam sesinde, yağmur sesinin, kuşların, yaprakların ya da gök gürültüsünün sesini artırabilir, maskeleyebilir, kendi tarzınıza göre güzel bir ses efekti oluşturabilirsiniz. Ayrıca sanayi, ulaşım, fabrika, çatı, kapı gıcırtısı, uzay, feribot, vb. bir çok konularda ses efektlerini içerik amaçlı kullanabilirsiniz. Şimdi ruhunuzu dinlendirmeye ne dersiniz?

14. Radiogarden

Enteresan siteler derlemesindeki son yazımız https://radio.garden/ sitesi. 100 binlerce radyo elinizin altında. Siteye tıklandığında karşınızda büyükçe bir dünya hologramı çıkıyor. Sonrasında dünyanın herhangi bir ülkesine ve herhangi bir şehri üzerine imleci getirip tıklayınca o yerdeki kayıtlı radyoyu dinleyebilirsiniz. Farklı dillerden radyo dinlemek nasıl mı? Keyifli dinlemeler.

Bunu Paylaş..!

Beğendin mi?

68

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.